Tävlingsresultat.

Idag red jag och Shanaia våran andra dressyrtävling för detta året. Hon har gått mindre bra dem senaste dagarna så jag var nära att stryka mig men intalade mig att bara se det hela som extra träning då tävlingen var på anläggningen där jag står uppstallad.

Lb:3 - 61%. Shanaia var mycket seg på framridningen, inte så konstigt då det var över 20 grader varmt. Hon va lite stel och kändes inte 100% lösgjord men jag fick göra det bästa av situationen och försöka mjuka upp henne helt enkelt.

Inne på banan kändes hon okej hon stod emot lite men gjorde det mesta helt okej men utan det där lilla extra. Fick ett galoppinslag i den första mellantraven och sedan sparkade hon bakut i två av galoppfattningarna. Resten var okej.

La:3 . 59%. Kändes mycket bättre på framridningen. Tabbade mig i inridningen dock då dommaren alltid har stått upp förut när jag tävlat dressyr men när jag fick startsignal denna gången satt hon ner så jag blev jätte fundersam om jag skulle rida eller ej. Galopperar iaf in och gör en jätte fin halt. Driver sedan på för att komma fram i trav men kom då på att jag hade glömt att hälsa så får stanna igen och göra det, lyckat linnea!

Redsten gick hyfsat förutom den förutom den förvända galoppen. I den första förvända galoppen slog hon om i den sista serpentinbågen. Korigerade detta med att göra ett byte direkt i steget så att hon bytte tillbaka till förvänd. Passade sedan henne som bara den i den andra förvända och då slog hon inte om men var lite vinglig och ostadig.

Nåväl, får vara nöjd med hästen min. Hade inte dessa misstagen skett hade vi varit godkända. Nu är det bara att träna vidare för om några veckor ska vi rida lb:1 och la:3 i Harplinge.







Bra dag.

Jag och Shanaia var på HorseFarm i förrförra veckan på sadelprovning och fick då med oss en Kentaur dressyrsadel hem på prov. Jag red i den en del och upplevde att den gled + att jag inte satt helt optimalt i den heller.

Åkte då in till HorseFarm idag igen för att lämna tillbaka sadeln. Anna frågade om jag kunde komma in med hästen i princip på direkten då hästen min har en svår rygg (sadelläget är längre bak är sadelgjorsläget samt att hon har rätt mkt manke och är väldigt rak i ryggen) och just idag var det en till sadelprovade + en sadelmakare på plats.

40 minuter senare var vi på plats. Min mamma hade vår bil så min snälla kille lånade sin mammas bil och körde dit mig och hästen. Anna testade sedan att lägga på några olika sadlar. Den som låg som bäst var en Santa cruz arthur de luxe. Både Anna och Sophie kollade när jag red och dem tyckte det såg mycket trevligt ut :D Blev ännu gladare så sadelmakaren Ingrid kom och sa att hon hade lagat mitt Dyón nackstycke, ynka 80 kr kostade det och det blev hur bra som helst.


Sedan fick Shanaia låna en gästbox hos Anna där hon fick stå i några timmar innan mamma kom hem från jobbet och kunde komma och hämta henne. Dagens ros går till Anna mf. på HorseFarm i Falkenberg, sjukt god Service!



Välkommen till min nya blogg!

Då har jag bestämt mig för att börja blogga igen, främst för min egen skull då jag tycker det är kul att gå tillbaka och se vad jag och Shanaia har haft för oss och att läsa om våra fram- och motgångar och om tävlingsresultat mm.  Jag heter då Linnéa och fyller 19 år i oktober. Jag tog studenten i juni och lever för tillfället livet då jag börjar jobba igen först i mitten av juli.

Jag har en häst som heter Shanaia K. Hon är 7 år gammal och är efter Nobel-Porfyr. Hon är en härlig dam med mycket vilja. Hon rör sig trevligt och hoppar bra men har ofta lite för mycket egna åsikter om det mesta men det är något vi jobbar på, det blir bättre för varje dag! Målet för detta året är bra/felfria rundor i 120 hoppning och över 60% i la.






RSS 2.0