Skedala/forf

Har tydligen råkat anmäla mig till två tävlingar helgen v. 34 så vet inte riktigt hur jag ska göra.

Alternativ 1: Rider 110 & 115 på hemmaplan. Regionalt. Det är förklasser till distriktmästerskapet som går på anläggningen där jag har Shanaia uppstallad.

Alternativ 2: Rider 105 & 110 i Skedala. Lokalt. Var på den tävlingen förra året och det är en mysig klubb men dem brukar ha något tråkiga banor och hindermaterial.

Ett alternativ är att jag rider 110 på hemmaplan på lördagen och sedan åker till Skedala på söndagen och rider två klasser.

stallet nästa

Kom nyss hem från jobbet och ska nu iväg till stallet. Ska rida ut en tur i skogen med Shanaia. Blir lite lugnare än vanligt då hon har vilat några dagar. Tänkte rida med mitt nya bett som jag köpte på jobbet idag, ett 3-delat sötmalmsbett. Har haft två st sådana bett tidigare och Shanaia har gått väldigt bra på dem.

Dag 3 - Min favoritgrej i stallet

Svårt att säga vad min favoritgrej är. Om jag bortser från all utrustning måst det nog bli min transport och mitt sadelskåp.

Jag har en Thule Premius transport. Det är en av de få transporter vi får dra lagligt med vår bil och den funkar bra och är snygg och framförallt, säker. Vi fick även ett sadelskåp på köpet när vi köpte transporten och det är himla praktiskt då vi inte har någon sadelkammare i transporten.








Bildbomb.

Här kommer en enorm bildbomd på Shanaia. Täntke lägga upp en massa bilder från när jag precis fått hem henne med men det blir en annan gång :)


Shanaia i vinterhagen, våren -10.



Julafton -10. Red ut en jätte härlig tur med Moa och Chappe. Shanaia var helt galen, fick styra in henne i ett träd för att få stopp. xd



Älskar den översta bilden från stranden.





På denna bilden var mitt Dyonträns helt nytt, då syntes de vita sömmarna mycket mer. Nu är dem typ gula/beiga :(




Bild från vår första "tävling" ihop, en clearround i Laholm. Hade ett ner i 80 och va felfri i 90.



Blev placerade i det första Agria Cup kvalet. Våren -10. Vi hade verkligen flyt då och var placerad på nästan alla tävlingar den våren/sommaren.



Klubbtävling på hemmaplan, våren/sommaren -10. Blev 3:a i 1 meter och 2:a i vår 110 debut :D




Var med i DIV II laget i hoppning. Var nolla både i grunden och omhoppningen. Laget kom på 3:e plats i omg.2.


En dimmig morgon i ätrabyggen, också en DIV. II tävling.







Shanaia i en brun outfit för ungefär ett år sedan. Ångrar att jag inte köpte en brun hoppsadel istället men det är lite sent att ångra sig nu...



28 Juli

Kom nyss hem från jobbet. Jobbade 11-8 så det blev inget stall för mig idag utan pappa var snäll och mockade och la upp mat. Resten av veckan slutar jag redan vid 4 så då har jag tänkt åka ut och fixa allt på kvällen.




Pappa & Shanni efter en lyckad tävling på hemmaplan.


mini-semester

Shanaia ska få vila några dagar nu. Det kan hon behöva för sedan väntas hårdträning, hon ska nämligen vara i super form tills vår fälttävlans debut den 21 augusti. Ska försöka rida henne två gånger om dagen så ofta jag hinner och även ge mig ut på några långritter på landet för att få upp konditionen. Där emellan är det viktigt att hon får några skrittdagar så att kroppen hinner återhämta sig.

Har inga tävlingar planerade innan dess. Kanske åker ut på någon träningstävling men det är dåligt med lokala/regionala hoppningar i närheten framöver då jag är ledig.



Senast jag tävlade fälttävlan vilket va i augusti 2009. Fina Amber ♥

Dag 2 - Min hästs stamtavla

Shanaia är efter en hingst som heter Nobel 994. Nobel är den enda hingsten i modern tid som är placerad i svår klass både i hoppning och dressyr. 2004 vann Nobel en 150 hoppning och gick till final i SM och fyra år senare gick han Grand Prix dressyr. Han har lämnat flera fina dubbeltalanger och flera av dem har presterat bra på 3årstest, 4-årschampionat och såklart på tävlingsbanorna.






Shanaia's mamma heter Diana. Hon har tävlat medelsvår hoppning och även hunnit med att få 6 stycken avkommor. Shanaia's uppfödare Katarina hade Diana i 17 år.
Shanaia's morfar heter Porfyr. Det finns inte så mycket att läsa om honom men jag antar att han var rätt fin då han har 217 listade avkommor på blup.



VILKET KAP

Satt och kollade runt på vintertäcken till Shanaia innan. Det är faktiskt nu, mitt i sommaren man kan hitta dyra täcken till kanonpriser. Shanaia är frusen av sig och behöver ha ett riktigt tjockt täcke vilket är rätt svårt att hitta då dem flesta modeller bara har ca. 300 g fodring. Hittade ett Shires som såg fint ut. Har tidigare ett täcke av det märket som ligger väldigt bra på henne, mycket bättre än tex. bucas och horseware. Googlade sedan på modellen och hittade det för extrapris på Ale Ridsport. Det kostade från början 1790 kr och nu kostar det endast 798 kr.



Sharikah K

Hittade några bilder på Shanaia's fina lillasyster från hennes första clearround. Finns vissa likheter mellan dem.



Gårdagens ridning

Red i stora hagen igår och Shanaia va rikttigt riktigt fin!! Jobbade igenom henne i traven rätt länge innan jag började galoppera. Galopperade fram henne i en låg och rund form i ett friskt tempo några varv under lätt sits innan jag började jobba henne. Hon sog fram till bettet jätte bra och rörde sig genom hela kroppen.

Tränade en del byten och åh vad härlig hon var. Nu ska jag äta frukost och sedan ska jag och pappa ut till stallet. Först ska vi släppa ut några hästar och sedan ska vi hoppa lite. Hoppar Shanaia är lika fin som igår.


Härligt språngfrån en Claes-träning. Hon hoppade mig ur sadeln varje språng den rundan, galning.

Dag 1 - Det bästa/sämsta med min häst

Det bästa med min häst är att vi har ett sådant starkt band emellan varandra på marken. Jag behöver egentligen inte ha grimskaft när jag leder henne ut och in till hagen utan hon stannar när jag stannar och om jag tex. skulle börja springa börjar hon trava. Hon lastar sig själv och är lätt att sko och klippa. Ofta när jag tar in henne från hagen kommer hon travandes och gnäggar när hon ser mig. Vissa andra i stallet kan ha problem att få in henne men hon har aldrig krånglat med mig. Jag kan ge henne sprutor i halsen själv utan att hon reagerar det minsta. Hon är även jätte cool på nya platser och det är inte mycket som kan få henne orolig. Hon brukar ofta gnägga lågt när jag kommer till stallet och vi kan stå och gosa i evigheter.

Det sämsta med Shanaia är två saker. 1: Att hon blir väldgt seg att rida när det är varmt. 2. Att hon ibland är för rädd om sig i hoppningen. Det är bra att hon är rädd om sig inte vill riva men det kan bli för bra. Hon vill alltid vara högt över och i vissa situatoner där hon kanske precis hade klarat hindret utan att riva väljer hon i stället att stanna. Hon tänker även väldigt mycket. Får vi ett stopp sitter det ofta kvar i hennes huvud ett tag och gör henne osäker.



.

Dag 1 - Det bästa/sämsta med min häst
Dag 2 - Min hästs stamtavla
Dag 3 - Min favoritgrej i stallet
Dag 4 - Mina priser
Dag 5 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 6 - Mina tidigare hästar
Dag 7 - Mina favoriter i utrustningsväg
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Två felfria rundor.

Tävlingen idag gick bra. Det var varmt och kvavt ute så Shanaia blev lite trött men hon skötte sig bra ändå. Jag red igenom henne ordentligt på framridningen och hon hoppade runda och trevliga språng med mycket spänst i.

Träffade Shanaia's lillasyster Shakirah på tävlingen idag. Shakirah är född 2006 och är efter min tränare Claes hingst Lipton och mamman är då Diana, samma mamma som Shanaia. Hon har gått 140 hoppning. Shakirah va riktigt fin och påminde en hel del om Shanaia :)

90: Felfri. Kändes stabilt. Hon var lite på så fick gnugga till i handen innan några hinder för att uppmärksamma henne men hellre det än att hon inte går fram. Var bed. A så fick rosett och plakett.

1 m: Dubbelnolla. Shanaia va lite trött i omhoppningen så fick ingen toppentid så hamnade på 13e plats och det var 10 st placerade.


På onsdag ska vi iväg till skedala på pay and jump. Då ska jag rida 2 st 110 rundor.


FÄLTTÄVLAN.

Anmälde precis mig och Shanaia till vår första riktiga fälttävlan vilket blir på hemmaplan den 21 augusti. Blir till att rida en lokal 90 klass. Lär bli spännande :) Jag red lite fälttävlan på ponny men hade inte tänkt göra de på storhäst först men eftersom att jag har en häst som är vädligt rädd om benen ändrade jag på mig.

När jag fick Shanaia hade hon aldrig hoppat terräng förr och vägrade att ens gå i närheten av vattenhindret eller aa, vatten överhuvudtaget. Kunde inte gå igenom bäcken i skogen, hon vägrade att gå i havet och stannadeäven på vattenmattor på banan. Nu går hon på allting utan att tveka.















Foto: Glenn Unger.

Jäkla väder.

Varför har jag börjat få så otur med vädret när jag tävlar?! När jag var i Halmstad för någon månad sedan strök jag mig för att regnet bara vräkte ner och framridningen stod i princip under vatten. Sedan så red jag mitt dressyrprogram i Harplinge i ösregn förra helgen. Och nu, inför morgondagen ser det heller inte särskilt ljus ut...




Perfekt ridväder.... eller inte!

Torsdag 21 juli

Jobbade från 11-20.00 idag. Det är utan tvekan det jobbigaste passet, jag brukar alltid vara helt slut efteråt.

Pappa fixade maten och mockade åt Shanaia medan Robin tog hand om ridningen. Han smsade precis och sa att hon hade vart trevlig och fin att rida. Kul kul. Planen var egentligen att jag skulle ha ridit innan jobbet men prioriterade faktiskt att sova några timmar extra. Jag måste vara utvilad och på bra humör när jag rider Shanaia, är jag trött/irriterad/sur går det i princip alltid dåligt.

I morgon ska vi till Halmstads Fältrittklubb och tävla. Är bara en lokal hoppning, tänkte rida ännu en tävling på lite lägre höjd så att vi får tillbaka självförtroendet innan vi ger oss på 120 igen.


shanaia <3







Bilder från dagens tävling.




Dressyrtävling Harplinge.

Var iväg på en lokal dressyrtävling i Harplinge idag. Vi hade otur med vädret då det regnade nästan hela dagen men hästen min som hatar regn skötte sig bra ändå!

LB:1- Shanaia kändes helt okej inne på framridningen. Jag red mycket öppnor och slutor och försökte verkligen få igenom den där jobbiga högersidan och lyckades väll någorlunda. Hon svarade för hjälperna men va inget riktigt go i henne och jag fick ingen "wow" känsla direkt.

Inne på banan gick det hyfsat. Råkade få galopp istället för trav vid en övergång från skritt och en va halterna blev även lite sne men resten va okej, varken mer eller mindre. Fick 64%. Ritten var väll inte dålig direkt men vi kan så mycket bättre.



LA:1- Shanaia var något så ofattbart fin på framridningen till denna klass! Hon var mjuk och jag hade inget i handen alls. La jag till lite ben fick jag världens tryck i henne och för att korta upp henne behövde jag bara krama lite lite på tygeln. Precis såhär vill jag ha henne jämt!! Mellantraven var hur luftig som helst och hon bara svävade fram.

Nä jag skulle in på banan bara öste regnet ner. Vi kämpade på så bra vi bara kunde men den känslan vi hade på framridningen var helt borta och Shanaia som hatar regn var inte alls lika taggad längre. Hon blev lite djup i formen stundvis och ryggningen blev lite sne men för någon månad sedan kunde hon inte rygga i form så jag kan inte kräva att hon ska göra det perfekt redan.

Fick 63% vilket innebär att jag nådde mitt mål inom dressyren detta året vilket va att få över 60% i la!

Lördag

Var på Varbergs ridsport innan. Köpte ett par nya stövlar och en nummerlapp och fick även ett paket magic brushes på köpet, shysst! Hade aldrig varit i den butiken förut men dem hade mycket snygga saker så jag lär nog åka dit igen.

fina fina häst!!!

Idag var Shanaia otroligt fin att rida. Hon var väldigt pigg och fräsch. Var sjukt länge sedan det var såhär roligt att rida, satt med ett leende på läpparna hela passet.
I morgon blir det till att rida tidigt. Börjat jobba 11 så ska vara i stallet vid halv 7 så får snart gå och lägga mig så att jag orkar upp i tid.

dressyrträning.

Ska iväg till stalllet nu. Kl. 19:00 ska jag träna dressyr för Emily. Det lär bli intressant. Ska se om hon kan rida Shanaia lite i början av passet, hon rider nämligen henne sinnes bra och tar henne på rätt sätt.


Tänkte mocka och lägga upp mat innan träningen så att jag kommer hem i tid. Börjat jobba kl. 7 imorgon med så det gäller att komma i säng i tid för annars orkar man inte med 9 timmar på gekås.


Måndag

Kom precis hem från jobbet, blev en lång dag. 9 timmar på gekås tar på krafterna! Pappa var snäll och tog hand om Shanaia så jag slapp åka ut till henne nu ikv.

Imorgon däremot är jag som tur är ledig så tänkte ta en sovmorgon och sedan rida ut en långrunda på landet. Är helt underbara ridvägar där ute, finns en jätte lång travbana som är helt perfekt att galoppera på.

Dagens ridning

Idag blev det en timmes dressyr för Shanaias del i gamla ridhuset. Skrittade fram rätt länge och arbetade sedan igenom henne i skritten i ca. 20 min innan jag började trava. Gjorde mycket öppnor, slutor, skänkelvikningar, tempoväxlingar och fram- och bakdelsvändningar för att få henne lösgjord och mjuk & fin redan från början.

Det är en stor skillnad på henne när man börjar trava beroende på om man har arbetat igenom henne i skritten innan och eller inte. Idag rörde hon sig väldigt luftigt och hade bra påskjut bakifrån. Jobbade mycket på volter i traven och hon var jätte fin! Ökade och minskade voltens storlek genom att göra öppna & sluta och gjorde även en massa tempoväxlingar, perfekt uppvärmning.

Sedan va hon riktigt fin :)





Måste bara tillägga att jag älskar min nya sadel, riktigt go är den!


JOBB JOBB JOBB...

Jobbade på gekås idag för första gången detta året. Det var lika tufft som vanligt men kommer kännas bra när lönen kommer!

Ska jobba på söndag och även 4 dagar i nästa vecka. Nästa vecka lär för övrigt bli hektisk, jobbar ju som sagt men har öven fullt upp med hästen, hon ska hårdtrimmas! En dag, troligtvis på måndag kommer min kompis hit och ska hoppa Shanaia. Han tävlar upp till 150 hoppning och har ridit henne några gånger förut och det är alltid lika kul att se :D

Sedan ska jag träna dressyr för Emily på onsdag och hoppträna för Claes på torsdag. Inte nog med det så blir det dressyrtävling på söndagen!



Resultat träningshoppning

Shanaia va lite seg på framridningen då de va rätt varmt men hoppade ändå helt okej!

90 cm: Felfri. Hade jätte bra galopp och flyt och det kändes lekande lätt, vilket det bör göra när man går ner 20-30 cm i höjd ;)

1 m: Felfri. Hon va lika fin som i 90. Kom lite stort på det sista så hon trampade om och jävlar va kvick hon va i benen, duktig häst! Var höööögt över! Hade vi kommit likadant mot ett hinder senast i Halmstad hade hon stannat utan att tvekan då jag inte alls hade samma galopp eller go i henne!

Man fick välja mellan att hoppa ett plank och en bank och jag valde banken. Hoppade utan att tveka det minsta :) Ska verkligen försöka fortsätta ha denna galoppen i henne för då hoppar hon såå mycket bättre.








7 Juli

Idag fick Shanaia vila då jag var i Göteborg och shoppade nästan hela dagen. Hon har gått tufft dem senaste dagarna så det gjorde nog bara henne gott att få ta det lugnt och gå ute och äta en massa gräs.




Några bilder från i våras. Syns att hon har biffat på sig en del sedan dess alltså!

perfect match.

Jag bara måste ha detta schabraket. Har aldrig tyckt Scapa schabraken varit så snygga förut men detta passar ju helt perfekt till min kavaj!


DET GICK BRA IDAG! SKRIVER MER IMORGON.


Bilder från halmstadsderbyt.

Här kommer dem bilder som jag har kvar från halmstadsderbyt. Dum som jag var råkade jag radera nästan alla utan att veta om det, smart Linnéa! Det värsta va att det va många fina bilder med, buuhu!






Duktig Shanaia som drägglar på mina hästskötare ;)










Sommar♥





LB:3


Hoppning.

Det gick rätt bra att hoppa idag. Hoppade inte särskilt högt eller avancerat alls utan jag fokuserade mest på att ha en bra galopp i hästen och en bra känsla vilket jag hade. Det var väldigt varmt så Shanaia blev rätt trött trots att jag inte red särskilt hårt.

Har bestämt att jag ska åka till Skedala på onsdag och på pay&jump. Shanaia har gått bra på ungefär varannan tävling detta året, senast gick det helt åt skogen så tänkte faktiskt bara hoppa 90 & 1 meter. Har inte hoppat 90 cm sedan typ april förra året så det kommer antagligen kännas jätte mesigt och löjligt men jag anser att de är bättre att gå ner till en lägre höjd där det känns lekande lätt och sedan arbeta sig uppåt i klasserna igen än att gå in och hoppa 120 och känna oss osäkra.







Jag och Shanaia senast vi va i Skedala vilket va i augusti förra året. Vi kom 5a i 110 :)

Granngården nästa.

Ska köra iväg till granngården nu och köpa lite smått och gott, bla. betfor, mineraler, flugspray och helosan sol. Shanaia har nämligen bränt sig på sin lilla mule :/ Kanske även får med mig något annat kul därifrån, ett flugtäcke hade inte suttit helt fel då hagarna är helt fulla av blinningar.

Sen i eftermiddag ska jag hoppa med Ellinor på utebanan. Ska nog iväg på Pay and Jump på onsdag, täntke bestämma vilken höjd det blir beroende på hur det går att hoppa idag.




Min fina lilla häst.

Uteritt.

Red ut en tur i skogen med Ellinor. Det var rätt varmt och de va även mycket blinningar men hästarna va pigga och glada trots omständigheterna :) Blev rätt mycket galopp och vi hoppade också några små stockar. Avslutade sedan med att skritta hem på asfalt, alltid bra att för hästarna att gå på varierande underlag.





Exe till vänster, Ellinor i mitten och Shanaia till höger. Finingar!


Veckoplanering Shanaia

Måndag: Lätt hoppning
Tisdag: Trimma dressyr
Onsdag: Pay&jump i Skedala
Torsdag: Galoppjobb på terrängbanan
Fredag: Vila, promenad i ca.30 min. (ev. att någon kompis skrittar ut henne då jag jobbar.)
Lördag: Dressyr
Söndag: Markarbete

Skogen.

Red ut en tur i skogen idag. Travade bort till gamla järnvägen. Travade hela järnvägen bortåt och ställde igenom henne ordentligt och flyttade henne för skänklarna och så. Galopperade sedan halva vägen tillbaka i lugnt tempo innan jag släppte henne den sista biten och oj vad kul hon tyckte de va!

Red sedan bort till en äng och red lite dressyr. Red mycket lösgörande i en låg form och såg till att hon gick att flytta och böja åt alla håll. Hon var mjuk och fin i slutet, precis så som jag vill ha henne :)


Jag & Shanni i susedalen för någon månad sedan, var dubbelnolla och kom precis utanför placering.

RSS 2.0